Op welke opdracht ben je het meest trots?

ING

Gedurende de periode van augustus 2012 tot mei 2014 was ik namens Productmanagement Hypotheken als opdrachtgever verantwoordelijk voor de implementatie van SEPA in het hypotheekbedrijf van ING. Deze implementatie diende te zijn afgerond per 1 februari 2014.
Het hypotheekbedrijf is afnemer van diverse betaaldiensten en diende voor de deadline de nieuwe SEPA producten Direct Debet en Credit Transfer met bijbehorende Mandate Management te implementeren.

Het betrof hier een omvangrijke bedrijfskritisch project met zowel ICT als business changes. Het aantal stakeholders was groot, binnen en buiten het hypotheekbedrijf.

Gedurende het project heb ik mijn kennis van SEPA mogen inbrengen en deze borgen binnen de keten.

foto: ING Nederland

Waar krijg je energie van?

Energie

Ik ben op mijn best wanneer ik merk dat ik daadwerkelijk het verschil kan maken. Daarbij maakt het niet uit of dat voor een persoon is of voor een organisatie of welk managementniveau het betreft. In de loop van mijn carrière als externe heb ik vele rollen mogen vervullen op zowel strategisch als tactisch en operationeel niveau.

Een extreem voorbeeld in dit kader is een interim management opdracht die ik had bij een organisatie die net met een reorganisatie begon. Naast mijn werkzaamheden als afdelingsmanager had ik de verantwoordelijkheid over de bedrijfsinformatieplanning cyclus en een afstemmende rol met de businesslines, w.o. het beheren van de projectenkalender en sturen op budget.

Zo kon ik tijdens deze opdracht waarde toevoegen en het verschil maken voor personen èn organisatie en acteren op zowel operationeel als strategisch niveau.

Ik ben nog steeds lid van het 'running team' van deze opdrachtgever en liep in 2011 met hen de marathon van Berlijn.

Wat doe je naast je opdrachten nog?

Vrije tijd

Mijn vrije tijd breng ik door met mijn gezin, mijn vrouw Hester en mijn drie kinderen Jasper ('96), Martijn ('99) en Melissa ('09).
Daarnaast besteed ik veel tijd op de atletiekbaan of daarbuiten, trainend voor weer een halve of hele marathon. Ook hou ik van koken en fotograferen.

Verder mag ik graag mijn opgedane kennis en ervaring delen met anderen. Dat doe ik als coach of mentor maar ook via initiatieven als het Platform voor Professionals.

Dit initiatief is er voor professionals - zelfstandig en in loondienst - en voor de organisaties waar zij werken. Of zij nu starter zijn of al jaren meedraaien. Men vindt er waardevolle informatie over het starten van een eigen bedrijf, over acquisitie en operationele zaken. Ook worden er via het platform diensten van derden aangeboden zoals trainingen.